homepage
Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping;
het oude is voorbijgegaan,
zie, het nieuwe is gekomen.

2 Korintiƫrs 5:17 (NBG)

Mies: Het wonder dat de Here Jezus deed in mijn leven
 


Ik denk dat ik 10 of 11 was toen ik mijn eerste sigaretje opstak. Van mijn moeder gejat. Samen met mijn gabbertje. Stiekem bij de gracht op de Ruysdaelkade in Amsterdam waar ik geboren ben in 1966.
De Ruysdaelkade is een lange gracht in de Amsterdamse Pijp waar veel prostituees zitten.

Al mijn buurvrouwen deden er aan mee. Als ik uit school kwam, deed ik boodschapjes voor ze. Het was een redelijk harde buurt waar geen plaats was voor gevoelige zielen. Je kon twee dingen doen; of meedoen of alleen thuiszitten.

Ik koos voor het eerste. Ik was avontuurlijk en keek op tegen de grote jongens in de straat, die zo'n beetje op diezelfde straat leefden. Erg interessant, maar het was een keus die ik bijna met mijn leven heb moeten bekopen als er niet een hele lading Engelen om mij heen had gezeten.
De aanwezigheid van De Heer voelde ik altijd bij mij, maar ik besloot om mijn eigen gang te gaan.

Mijn eerste joint rookte ik in de brugklas van de havo. Iemand had een stukje hasj meegenomen naar school. Het was helemaal te gek. We werden zo stoned als aapjes en deden niks dan gein maken in de klas. Huiswerk maken en je best doen voor goede cijfers, bestond niet meer. Lang leve de lol..
Het duurde niet lang, ik denk een maandje of twee, totdat we van de straat naar de coffeeshop verhuisden. Daar rookten we dagelijks onze joints en beraamde we onze plannen om aan geld te komen.

Het lullige is dat je niet merkt dat dat spul je hele leven overneemt en stoppen gewoon geen optie meer is. Je wilt stoned naar school; voor de tv zitten; naar het strand; de film of wat dan ook. Als het maar stoned is.

Dat kost geld en dat heb je niet. Verzin dus maar wat. Die keus is snel gemaakt. Jatten, want werken... Nee, dat niet. We gingen inbreken en auto's openbreken, overvalletjes plegen etc.

Met zon levensstijl komen de problemen gewoon op je af; hoef je niks voor te doen.
Dus in het wereldje waar ik me inmiddels bevond werd uiteraard ook het een en ander aan hard drugs gebruikt. Ik koos voor de lsd en paddo's. Soms coke. Daar ging ik verschrikkelijk van uit mijn plaat. Vaak genoeg dacht ik dat ik op een andere planeet was beland of minstens dat ik mij in een andere dimensie bevond.

Dat deed ik dus samen met het blowen een aantal jaren. Blowen was net zo gewoon als een sigaretje roken geworden. Dat ging de hele dag door.

Op school ging het hard bergafwaarts. Ik deed eigenlijk niks anders meer dan stoned in de shop zitten of over straat zwalken met mijn eveneens verslaafde gabbers. Geld genereren voor de verslaving. Ik denk dat ik wel vijf Ferrari's heb opgerookt in al die jaren.

Na twee keer te zijn blijven zitten in havo drie, werd ik van school getrapt omdat ik de leraar duits had neergehoekt. Daarna heb ik nog een jaar de mavo geprobeerd, maar er was al zo veel veranderd geestelijk, dat ik er allemaal geen zin meer in had.

Ik wilde alleen maar stoned zijn en achter een flipperkast zitten of een film kijken in mijn favoriete coffeeshop. Daar ging het dus ook niet en om toch maar een diplomaatje op zak te hebben, deed ik maar even een Lts-je.
Leren kon ik als de beste. Ik had er alleen geen zin meer in door de drugs.

Na de LTS ging ik het leger in. Daar kwam ik een andere vriend tegen, de drank. Er ging een wereld voor me open. Het glas heb ik nooit meer neergezet. Na dat eerste glas was er geen weg meer terug. Het leger werd ik uitgetrapt wegens wangedrag.

De toon was gezet voor de komende 14 jaar
Al blowend en zuipend ging ik van baas naar baas. Altijd zocht ik wel een baan uit waar ik gewoon door kon blijven drinken: de haven, de horeca en als laatste een tankstation; die toen nog bier verkochten.

De hele dag was ik dronken of stoned of allebei. 's Avonds zat ik in cafe's op de wallen. De buurt bij uitstek voor mensen die toch een aardig eind zijn gevallen van de maatschappelijke ladder.
Mijn gedrag kon ook geen daglicht meer verdragen en die buurt is lekker donker.

Zo nu en dan had ik een vriendinnetje, maar het was een donker, alles vernietigend en eenzaam pad. Door een dal van verdriet en pijn, waar Satan me had opgetrokken. Er was geen uitweg meer mogelijk. Ik was zo verslaafd dat ik niet meer wist wie ik was. Dat wilde ik maar zo houden omdat dat nou eenmaal de makkelijkste weg was.

Maar na 14 jaar van zelfverniettiging gebeurde er iets vreselijks, Mijn zwager overleed. De eerste dode zo dichtbij dat het me bijna krankzinnig maakte. Uit frustratie sloef ik liters tequila achterover.

Mijn toenmalige vriendin besloot dat er met mij geen land meer te bezeilen was en vertrok (na een relatie van 14 jaar). De pijn was onbeschrijfelijk en ik wilde eigenlijk maar een ding dood!

Maar toen gebeurde het. Op een gegeven moment werd ik wakker op de grond van mijn huis nadat ik me weer eens te buiten was gegaan aan grote hoeveelheden drank en had Jezus op de muur getekend. Erg mooi ook nog.
Ik kon altijd tekenen als de beste. Hoe ik het gedaan had, wist ik niet meer, maar onze Hemelse Vader was Zijn werk begonnen

Ik was zo onder de indruk dat ik besloot om te proberen te stoppen met drinken. Eerdere pogingen waren hopeloos mislukt. Dit zag ik als een teken van de Almachtige. Het begon met een paar dagen en groeide uit van een paar weken tot maanden.
Tot op de dag van vandaag heb ik nooit meer een druppel alcohol aangeraakt. Dat is nu al 10 jaar!!
Wat een Vader. Wat een genezing voor een zondaar als ik!!

Er was alleen nog het probleem van het blowen. Daar stopte ik wel eens een jaar of twee drie mee, maar begon altijd weer. Ik was weer eens een tijdje gestopt en zat moederziel alleen op het strand (door het vele blowen was ik doodsbang voor mensen geworden) met prachtig weer maar in een vreselijke dip.

De Heer riep mij naar het water en ik gehoorzaamde. Toen ik stopte met drinken, was ik ook meteen aan de Bijbel begonnen en was er al sprake van een licht Christelijke invloed op mijn leven.

Ik stond in het water toen De Heer speciaal voor mij het water rustig maakte. Geen rimpeltje was er meer te zien. De zon veranderde in een roodgele toverbal. Het was mijn moment. Het moment dat de Vader aan mij had gegeven om voor Hem te kiezen.

Hij zei: "Dompel je nu maar onder."en ik gehoorzaamde. De weg terug naar mijn handdoek was ik veranderd. Ik had voor Jezus gekozen. Ik had mezelf gedoopt in Zijn aanwezigheid. Ik voelde het in mijn hele lichaam.

Ik modderde nog een tijdje door met vallen en opstaan. Tot januari van dit jaar (2008).
Na het roken van een joint schoot ik in een psychose. Wederom kwam De Heer tot mij. Hij zei:"Nu is het wel genoeg geweest!" en ik gehoorzaamde opnieuw.
Geen joint heb ik meer aangeraakt en de sigaretten waren een week later aan de beurt. Ik heb nooit meer gerookt.

Nu ben ik tien maanden clean en zit ik in de Brug.
Hoe De Vader mij van Amsterdamse junk naar Katwijk heeft gebracht, is een verhaal apart. Maar dat misschien later.

Het moraal van het verhaal is:

>>> Dat toen ik de eerste joint opstak, ik een deur voor satan heb opengezet. Hij heeft al die tijd op de achtergrond mijn leven geroofd. Dat heeft 30 jaar geduurd terwijl ik maar dacht dat ik het zelf deed!

Ik wist nooit dat ie bestond, maar nu weet ik beter. Dus mensen en vooral kinderen:

LAAT MIJ JULLIE WAARSCHUWEN VOOR HET GEVAAR VAN DE DRUGS!

Het lijkt onbelangrijk zon jointje. Gewoon om te ontspannen. Maar mijn verhaal is er een van duizenden. Als ik jullie door mijn verhaal te vertellen kan redden van dat vergif, dan heb ik daar alles voor over.

Ik heb hele slechte dingen gedaan en satan lachte. Maar in mijn hart riep ik elke dag om Jezus' Zijn redding. En omdat onze Hemelse Vader, die zo Heilig is, in mijn hart kon kijken en daar toch nog wat zuivers zag zitten, ben ik gered, Halleluja!!

Ik ben naar een Bevrijdingsconferentie geweest van Wilkin v.d. Kamp. Daar heb ik alle banden die ik had met het zondige en satan en zijn helpertjes, laten verbreken in de naam van De Here Jezus. Ik heb me laten dopen en ben nu een wedergeboren Christen in hart en nieren. Niets kan mij meer scheiden van mijn Redder!
Overal zal ik Zijn naam verkondigen van die Grote Machtige God. Ik was verloren, maar:

  • Zo is dan wie in Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij gegaan, het nieuwe is gekomen!
  • Werk aan uw Heil in diep ontzag voor God, want Hij is het die in u werkzaam is en u in staat stelt te willen en te doen wat in overeenstemming is met Zijn plan.
  • Doe wat u moet doen zonder te mopperen of tegen te spreken. Zorg ervoor dat u onberispelijk en onkreukbaar bent.
  • Wees smetteloos als kinderen van God. U moet schitteren als sterren aan de Hemel in een wereld vol van verdorven en ontaarde mensen.
    Houd daarbij vast aan de boodschap die leven brengt.

>>>  Dit is zoals God mij oorspronkelijk gemaakt had. Satan heeft me mijn leven lang vervuild met zijn leugens totdat God ingreep en mij opnieuw geboren liet worden naar Zijn evenbeeld. De tijd van genezing en vrede is gekomen!

Amen!
Mies

Wil je reageren op dit verhaal? Stuur dan een mail.
Kijk hoe je zelf '
Contact met God' kan krijgen.