homepage
Christus heeft ons dus de vrijheid gegeven. Dat is pas echte vrijheid! Laat u die niet ontnemen door weer een slaaf van wetten te worden.
Gelaten 5:1
Monique
 

WHO'S MONIQUE?:

Naam: Monique
Beroep: schoonheidsspecialiste, visagist, dames- en heren kapster en docente.
Stapelgek en verliefd op: de Here Jezus Christus 3-enige God.

MIJN OPVOEDING:

Ik ben als peuter verdeeld tussen drie gezinnen:

- Drie dagen woonde ik bij mijn moeder in Den-Haag (werd weinig aan geloof gedaan).
- In het weekend was ik bij mijn Indonesische opa en oma in Katwijk die echt ware wedergeboren liefdevolle Christenen zijn.
- Daarnaast verbleef ik twee dagen bij mijn vader in Amsterdam of waar hij zich ook bevond. Hij was tegen God en deed alles wat God verboden had. Mijn vader zat in de onderwereld en dealde en gebruikte drugs; hij prees zijn levensstijl zelfs aan.

Voor een kind is drie totaal verschillende opvoedingen best verwarrend want daardoor had ik geen vaste basis. Wel is me geleerd dat God creatief en kleurrijk is en dat ik dit ook mocht zijn. Als iedereen hetzelfde is, zou de wereld dan niet saai zijn?!

MIJN ECHTE OMMEKEER:

De Heer had mijn hart, maar mijn LEVEN durfde ik nooit te geven. Dit zei ik ook eerlijk tegen Onze Vader. Ik zei gewoon:"Ik ben te bang om mijn leven te geven want:

  • dan maakt U misschien een niets mogend tuttebelletje van me;
  • of een zendeling die naar Africa moet!

Mijn hart geven is toch genoeg om behouden te zijn; Johannes 3:16. Goed, onze God dwingt nooit dus Hij liet me al die jaren mijn eigen weggetje gaan hoewel ik wel altijd over Hem getuigde hoor. Soms zag ik op de EO zo'n "blijmoedig, enthousiast, sprankelend en stuiterende Christen". Dan dacht ik:"Dat wil ik ook wel!"

Nou, dat gebed verhoorde de Heer en Hij liet toe dat eigenlijk bijna alles op een gegeven moment van mij afgenomen werd; Eigenwijze Monique moest breken!
In de periode van 1996/2003 het volgende:

  • Mijn oma overleed plotseling. Ze stierf, glimlachend de Heer tegemoet ziende, in mijn armen. Ik zag haar als mijn tweede moeder;
  • mijn vader kreeg kanker en stierf na vijf maanden lijden in mijn armen;
  • ik dacht dat ik mijn ware liefde van de Heer gevonden had, maar dat bleek niet zo te zijn;
  • ik werd ontslagen;
  • ik raakte mijn "liefdevolle" gemeente kwijt. Zij dumpten mij omdat ik tegen hun regels was en zij kregen een sektarische wending;
  • en mijn moeder stortte in en was 4 jaar depressief.

Dit gebeurde bijna allemaal tegelijk zodat ik geestelijke en lichamelijk kapot was! Zo verdrietig, gebroken, nutteloos en leeg!!!

Terwijl ik net een beetje meer met God bezig was. Ik had mij net laten dopen toen de ellende begon. Het was zo oneerlijk en ik wilde uit dit leven stappen. Dagen heb ik gehuild en gebeden.
Op een nacht riep ik het uit van de pijn naar de Heer. Ik vroeg of Hij mij een teken wilde geven dat er nog een reden was dat ik bestond. Anders kon Hij mij net zo goed naar huis halen. Toen gebeurde er een wonder. Opeens hoorde ik steeds:"Ezra 5, Ezra 5, Ezra 5...".

Na wat getreuzel, want je blijft een eigenwijs mens, begon ik te lezen. Het was een ingewikkeld, droog verhaal over de tempelopbouw! Dus ik begon alweer opstandig te mompelen dat ik nooit wat van die tekenen en leiding van Hem begreep. Totdat ineens vers 5 eruit sprong "Bedenk dat de situatie in Gods handen is." Toen viel het muntje.

Ik sprong op en begon te huilen van blijdschap en vreugde. Mijn Hemelse Vader keek echt naar mij om en praatte met mij! Met mij, "een nietig, klagend en zelfmedelijdend schepseltje!" Dit vind ik zo'n wonder! Het was mijn ommekeer. Ik leerde dat God geen strenge boeman is die gluurt over de rand van het balkon van de Hemel of Hij nog iemand ongelukkig kan maken! Nee, nee, nee, juist het tegenovergestelde is waar!!! Hij is een liefdevolle Vader die naar je omziet, voor je zorgt en je alleen maar gelukkig wil maken. Zelfs hier al! Moeilijkheden zijn juist complimenten en kansen om onze trouw aan Hem te tonen en om te groeien.
Toen was de stap om mijn hele leven aan Hem toe te vertrouwen zo gemaakt.

Misschien kunt u ook iets meer begrijpen waarom ik soms uitzinnig van blijdschap ben. De Liefde van de Heer doet je gewoon springen, dansen en juichen. God is zóóó groot en goed! En die stromen van levend water zijn echt niet in te dammen. Wij zijn duizenden malen rijker dan miljonairs! Daar wordt je toch "high" van! Amen! Halleluja! Dan kan je de Blijde Boodschap gewoon niet meer voor je houden. Het borrelt er gewoon uit. Als een verliefd mens wil je het dan over Hem hebben!

INTERVIEW MET KATJA SCHUURMAN OP TV:

Ja, en hoe kom je dan bij Katja Schuurman terecht. Enkel en alleen door onze Heer!
Als je jezelf voor Hem openstelt en radicaal voor Hem wilt gaan, dan opent God deuren die je gewoon niet voor mogelijk houdt!

Ik wilde graag op tv over Hem vertellen en had ervoor gebeden. Op een avond zapte ik wat en zag ik Katja een oproep doen voor haar TV programma Katja ZKM (zoekt kennismaking met). Ze zocht ZWAAR-gelovigen. Nou, ik schrijf graag zoals u merkt (ik hoop dat het u nog boeit). Dus ik klom in de pen en legde uit dat ZWAAR helemaal niet bestaat. Als je de Here Jezus echt Persoonlijk leert kennen, zal Hij al je lasten en zonden dragen. Ik vertelde het hele evangelie!

De regiseuse die mijn brief gelezen had, belde mij op en vroeg of Katja mij op 17 april 2001 thuis mocht interviewen. Nou, zeker!
Na het interview dat ruim een uur geduurd heeft, heb ik Katja en de crew een bijbeltje en traktaat gegeven.

Maandag 14 juni was de uitzending. We waren er zeer blij mee. Gods hand was duidelijk zichtbaar. Ondanks dat er 1 uur film materiaal was, hebben ze als ongelovig team precies het Evangelie op tv uitgezonden!!! Het was kort maar krachtig. De Heer heeft maar 1 seconde nodig om tot iemand te spreken. Prijs God! We zaten tussen het duister nl.: "Harakrishna en een Heks". Nou, beter kun je het verschil tussen duister en Licht niet zien.

MIJN WERELD STORTTE IN:

In 2001 kreeg ik verkering met Marco en leefde helemaal op maar 2 maanden later belande ik in een grote depressie. Door alle pijnen van de afgelopen jaren kan ook een christen een gebroken geest oplopen. Wat ook gebeurde.

Op 18 december 2003 maakte ik weer een grote klap mee. Mijn vriend Marco overleed plotseling. God zij dank is hij wel een kind van God want hij was in 1999 tot geloof gekomen. Ik kreeg een grote terugval en zit nog in het verwerkingsproces maar de Heer draagt mij er doorheen. Ik kan het alleen maar aan omdat ik weet dat ik Marco in het Paradijs terug zal zien.

Nu probeer ik langzaam mijn leven weer op te pakken. Op het moment ben ik druk bezig met tv opnames. Ik hou mij vast aan Jeremia 29:11 dat God een hoopvolle toekomst voor mij heeft.

IEDEREEN ZIJN GAVEN:

In feite is het tv verhaal natuurlijk niet zo bijzonder. Allemaal hebben wij ons zendingsveld en we zijn voor God allemaal even belangrijk. Alle eer aan Onze Heer!!!

Toevallig dat hij mij gebruikt voor TV. Maar u had het ook kunnen zijn. We zijn allemaal even kostbaar en dierbaar voor Hem! Met onze eigen talenten.

Ik hoop dat ik u niet teveel vermoeid heb met mijn verhaal, maar ik wil altijd graag duidelijk, open, eerlijk en doorschijnend zijn omdat God dat van ons vraagt. Als u iets wilt vragen, kunt u reageren via "contact".

Bekijk het tv-interview met "Katja Schuurman".
Bekijk het tv-interview met "Andries Knevel in 't Elfde Uur".