homepage
Luister naar raad, laat je onderwijzen, uiteindelijk maakt het je wijs.

Spreuken 19:20 (NBV)

Bijbelstudies & vragen en antwoorden (inleiding)
 

(Hieronder alvast enkele vragen en antwoorden in de inleiding)

Veel mensen hebben vragen over de Bijbel/het geloof:
- Waarom gebeuren bepaalde dingen?
- Waarom doet God er niets aan?

Maar niet van alle dingen die gebeuren kunnen we God de schuld geven.

Als je het scheppingsverhaal in de Bijbel leest (Genesis 1) dan zie je dat er, nadat God iets geschapen heeft, geschreven staat:"En God zag dat het goed was."

Wat ook heel goed is, is dat God niet wilde dat de mens een marionet van Hem werd. Daarom gaf Hij de mens een eigen wil. Dit wil zeggen dat wij ook een eigen verantwoording hebben.

Als je nu naar bepaalde situaties kijkt, zal je zien dat de mens het zelf is die bepaalde problemen veroorzaakt. Enkele voorbeelden:

Vraag: Waarom is er zoveel honger in de wereld?
Antw.: Om het hongersnoodprobleem in de wereld op te lossen, is er € 10 miljard per jaar nodig. Een groot bedrag? De defensiebegroting van Amerika voor 2008 is $ 481 miljard (bron, blad Amen). Kan je dan God de schuld geven van hongersnood in de wereld nadat hij ons een vrije wil heeft gegeven...???

Vraag: Als God Almachtig is, kan hij dan niets aan oorlogen doen?
Antw.: God heeft de hemel en de aarde geschapen en alles daarop en in de zeeën. Denk je dan niet dat Hij een oorlog zou kunnen beëindigen?

Maar weet je wat er zal gebeuren als God vandaag alle oorlogen zou stoppen? Dan zouden wij er morgen wel weer één beginnen!!!
Kijk eens om je heen en naar jezelf. Tegenwoordig zijn zoveel mensen op zichzelf gericht en gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Is het dan eerlijk om God hiervan de schuld te geven?

Dit betekent natuurlijk niet dat je geen vragen meer hebt of mag stellen. Op de volgende pagina's zul je vragen en antwoorden, bijbelstudies en andere informatie vinden.

Als je nog vragen hebt die hier (nog) niet vermeld staan, stuur dan even een mail zodat wij je vraag kunnen proberen te beantwoorden en aan de site toevoegen.

Veel plezier!!!