homepage
Bidt, en u zal gegeven worden; zoekt, en gij zult vinden; klopt, en u zal opengedaan worden. Want een iegelijk, die bidt, die ontvangt; en die zoekt, die vindt; en die klopt, dien zal opengedaan worden.

Mattheus 7:7-8

Op stap met Pelgrim Pim
 


Voor het laatste item leek het de regisseuse leuk als ik samen met Pelgrim Pim (die blonde jongen die op zoek is) een item zou doen.

Dag 1 (woensdag 13 april '05): zou hij bij mij komen in Katwijk, uit eten gaan en naar opa's bijbelkring. Mij zou hij ondervragen over onze 3-Enige God.

Dag 2 (donderdag 14 april '05): zou ik naar Amsterdam gaan. Hij zou mij meenemen naar wat hij leuk vond en dan mocht ik hem ondervragen. We zijn gaan varen door de grachtjes een naar zijn stamkroeg geweest.

Zo gezegd, zo gedaan. Het was echt helemaal super! Twee dagen heb ik genoten. Pim vond het ook heel leuk.

13 APRIL '05 IN KATWIJK
's Middags:
We hebben we wat gepraat bij mij thuis. Daarna hebben we in het dorp voor een nieuwe jas voor hem gekeken (verkoper was trouwens ook Christen) en zijn we gaan eten bij mijn lievelingsrestaurantje "Neefies"

's Avonds:
Om 19.30 uur naar opa's bijbelkring. Toen we aankwamen, zongen ze al; heel gezellig! Als thema / bijbelstudietje had ik speciaal op mijn hart om te bespreken:

  • Waarom nou niet de andere Religies en wel Jezus de Weg is!"
  • Het gevaar van de paranormale wereld.

Linda de Jong gaf haar getuigenis. Hoe ze uit de paranormale wereld (tarotkaarten etc.) is gekomen. Heel indrukwekkend!

Ik deelde stencils uit met informatie. Ineens werd de geluidsman onwel en viel bijna flauw.
De tv ploeg ging buiten bij hem kijken. De cameraman, Jan Willem, had zijn camera op de stoel gezet. Eén ding weet ik na al de opnames, dit doet hij heel secuur want hij is heel zuinig op zijn camera.
Ineens klapt de camera keihard op de grond! We voelden allen een rare spanning. Echt eng was het. Ja, de geestelijke oorlog (efeze 6) werd dus duidelijk een feit! Ik zei:"We gaan nu bidden." waarna we in gebed de HERE JEZUS aanriepen.

De geluidsman knapte op. Later vroeg ik of hij misschien paranormale dingen gedaan had. Hij zei:"Nee, maar ik heb er wel vaker het geluid bij gedaan."

Verder was het een hele mooie, gezellige avond. Pim heeft ons van alles gevraagd. We hebben God's Woord gelezen, gebeden en gezongen. Toppie!

14 APRIL '05 IN AMSTERDAM
's Middags:
Om 12.30 uur was ik er. Pim had een bootje gehuurd. We hebben lekker gepicknickd aan boord, gebabbeld , van het zonnetje genoten en door de grachtjes gevaren. Later zijn we naar Pims stamkroeg gegaan. De tv ploeg stopte om 16.00 uur en ging om 17.00 uur weg. Pims vriendin Nynke kwam ook nog. Met zijn drietjes zijn we nog gezellig ergens gaan eten. Het was echt heel leuk!

Het is echt een lief stel. Ze hadden heel veel goede vragen dus hebben we nog lang na zitten babbelen. In de taxi naar huis een gesprek gehad met de chauffeur over het evangelie en een boekje gegeven, wat hij heel boeiend vond.

WAT EEN SUPERDAG!

EEN AANTAL LEUKE DINGEN/WONDERREN OP DIE DAG:

Pim had gezegd dat hij een teken van God wou, nou let op...!!!

1) We hadden op opa's bijbelkring gebeden voor mooi weer voor donderdag. Ik had zelf ook gevraagd om:"Al was er maar 1 uurtje zon", dat God Zijn Macht wilde tonen. In Kattuk regende het pijpestelen. Amsterdam: stralend weer met zonneschijn. Bijna de hele dag, hallelujah!

2) Het bootje heette:"Paradise"

3) Het bootje lag aangemeerd voor een bord met daarop:"Hotel Eden".

4) Ze gaven mij een kaartje voor de taxi met het telefoonr.: 020-7777777 (7x7) Ik dacht echt dat ze een geintje maakten!

5) Pim had woensdagnacht een uur nagepraat met Nynke over de dag. Ze hadden het erover dat als Jezus bestaat, ze zich toch wel een beetje schuldig voelden ten opzichte van Hem.
Door de vermoeidheid van de dag was Pim als een blok in slaap gevallen. Hij had niet meer een gebed gedaan (Philip had nl. gezegd:"Vraag God vanavond in een kort gebedje Wie Hij is.")
Nynke dacht nog over Jezus na en deed haar ogen dicht. Toen zag ze ineens een heel groot wit Licht in de vorm van een bol. Ze was er heel erg van onder de indruk. Dit had ze nog nooit gehad.

6) Op opa's kring vertelde Pim over zijn Christelijke oma. Hij was aan haar sterfbed. Toen kwam ze even helemaal op en zei:"Pim onthoud, er is Genade voor iedereen!"

Uiteindelijk vroeg ik ook steeds aan Pim:"Heb je al die TEKENS van God vandaag gezien? Wat wil je nu nog meer?! Wil je wel geloven?!"

Vooraf werden we beide geïnterviewd wat we van elkaar vonden. Hij vond mij nogal overdreven. Ik hem oprecht, vriendelijk en integer. Later, aan het eind, werd weer onze mening gevraagd. Mijn was hetzelfde. Hij gaf het Christelijke geloof een dikke voldoende en zei dat ik hem 100% was meegevallen. Ik was toch niet echt overdreven en kreeg als mens een 9. Dank U Jezus!

Thuis lag ik op bed en ik was helemaal high. Ik bleef God danken en zei:"Ik ben uiteindelijk gewoon sprakeloos en heb woorden te kort om U te loven en te prijzen voor Wie U bent! Wat bent U groot en goed!!!"

Ik heb Pim, Nynke, Ilone, Marten, Finn, Jan Willem en vriendin, Michel, Jasper, Christiaan, Martin, Willem en NCRV allemaal in gebed aan de Heer opgedragen en hoop dat u als christen mee bidt. Wat een ZEGEN was het tv programma "SPIRITUS!" AMEN!!!

Waarschijnlijk komen er van de zomer herhalingen en anders kunt u gemiste uitzendingen zien op www.spiritus.nl.

GODS ZEGEN!!!

Monique Kramer X

"Foto's"

terug