homepage
Geliefden, indien God ons zó heeft liefgehad, behoren ook wij elkander lief te hebben. 1Johannes 4:11
Achter de voordeur over Ina van der Gugten door Monique
 


Hallo, ik ben Monique.

Achter mijn voordeur heeft zich ook al heel wat afgespeeld. Maar God zij dank, heb ik De Deur gevonden. Wie ik ben en wat ik heb meegemaakt, is allemaal te lezen op deze site. Ik woon samen met mijn naaktkat Adam en naakthond Eva.

Toen ik benaderd werd voor hun programma, ben ik gaan bidden voor wie ik het best kon interviewen uit mijn straat. De naam Ina vd Gughten kwam toen in mijn gedachten. Het is een buurvrouw bij mij uit de buurt. Het is een vrouw met een interessant levensverhaal.

Haar man was ruim 30 jaar alcoholist. Ondanks dat zorgde hij altijd supergoed voor zijn gezin. Haar zoon zit al 30 jaar lang in en uit de gevangenis. Daardoor heeft zij een Stichting opgezet voor hulp aan gedetineerden. Hieraan wijdde ze zich helemaal aan toe. Ook is ze betrokken bij de Voedselbank en helpt op allerlei manieren de minder bedeelden.

Onlangs is haar man aan kanker overleden na een lang ziektebed. Deze bijzondere vrouw is niet op haar mondje gevallen en ze zegt altijd: "De valse schaamte zijn wij voorbij"... Dus lekker recht voor z'n raap, eerlijk, oprecht, bevlogen en ze wandelt met de Here God.

Het leek mij dus heel interessant om haar eens te interviewen. Vooral om te weten hoe het nu met haar ging nu haar man is heen gegaan en hoe ze met alles vanuit haar Christelijk geloof om gaat. Het was echt een heel mooi gesprek. Met een lach en een traan. Ik was helemaal 'flabbergasted' door haar openheid en eerlijkheid. Ook hoe zij blijft vasthouden aan haar geloof in De Here Jezus heeft mij diep geraakt. Zoveel ellende en dan toch op God blijven vertrouwen. Deze buurvrouw is een groot voorbeeld voor mij.

Haar man is begraven met koninklijke koetsen met een hele stoet zwarte Friese paarden ervoor. Zo prachtig. Ik zei: "Het leek wel een bruiloft!" Eén van de mooiste dingen was dat ze zei: "Het voelde ook alsof we op een bruiloft waren en er een Koningskind werd begraven."......

Nou, het werd een gesprek van 2 uur. Helaas hebben we niet zoveel tijd. Maar ik hoop dat het net genoeg is om te zien wat een bijzonder mooie vrouw dit is. Een Juweeltje uit Katwijk......

Gods zegen Monique

- Filmpje: Achter de voordeur over Ina van der Gughten